Wat u kunt verwachten

 • Uw fiets wordt ter plekke gerepareerd.
 • Uw fiets wordt heel snel gerepareerd.
 • Kwaliteit en advies op maat.

 

Reiskosten

Zwijndrecht €8
Ridderkerk €12 tot €14
Hendrik-Ido-Ambacht €10
Dordrecht €11 tot €12,50
Papendrecht €13 tot €16
Sliedrecht €14 tot €18
Heerjansdam €10
Barendrecht €10 tot €14
Rotterdam €15 tot €19
Breda €15 tot €20

Zondag gesloten

 

Rolstoelen

Door de jaren heen heeft Bikeman niet alleen veel ervaring opgebouwd met fietsen maar ook met rolstoelen en rollators! Doen uw remmen of banden het niet, heeft uw rolstoel een onderhoudsbeurt nodig of is er een ander probleem? Neem contact op met Bikeman en wij helpen u graag!

 

Reparatie aan huis

Door de jaren heen heeft Bikeman niet alleen veel ervaring opgebouwd met fietsen maar ook met rolstoelen en rollators! Doen uw remmen of banden het niet, heeft uw rolstoel een onderhoudsbeurt nodig of is er een ander probleem? Neem contact op met Bikeman en wij helpen u graag!

 

Service en onderhoudsbeurten

Bij Bikeman gaan kwaliteit en service hand in hand. Bikeman wil er zeker van zijn dat u tevreden bent en zorgt er tijdens een onderhoudsbeurt voor dat uw fiets helemaal nagekeken wordt en geeft een veilige fiets aan u terug. Het terugbrengen van de fiets wordt gedaan op afspraak.

Voor een grote onderhoudsbeurt heeft Bikeman max. 4 dagen de tijd nodig om de fiets helemaal na te kijken, te poetsen en schoon te maken om de fiets vervolgens zo goed als nieuw aan u terug te geven. Zo een onderhoudsbeurt is normaliter niet de goedkoopste, maar bij Bikeman hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. U besteed niet veel geld en tegelijkertijd wordt er gezorgd voor een topkwaliteit/service en is uw tevredenheid het belangrijkst!

U kunt kiezen uit de volgende twee services:

 

De kleine onderhoudsbeurt:

 • De werking van de remmen nakijken, versnellingen, verlichting controleren.
 • Trapas, slagen in het wiel, banden inspanning en controleren.
 • Alle bouten en moeren nakijken en natrekken.
 • Ketting inspanning/afstelling.
 • Speling op balhoofd, trapas en wiellager nakijken.

 

De grote onderhoudsbeurt:

 • Kleine beurt
 • De hele fiets nakijken.
 • De hele fiets schoonmaken en poetsen.
 • Invetten en olie geven waar nodig.
 • De ketting schoonmaken en olie geven.
 • Het remsysteem nakijken, vet geven en schoonmaken, zoals: binnen rollerbrake.
 • De verlichtingen controleren.
 • De trapas afstellen en nakijken.
 • Slagen in de wielen corrigeren en 1 spaak gratis inzetten.
 • Antiroest spuiten.
  *Prijzen zijn exclusief onderdelen en inclusief BTW

 

Wanneer heeft uw fiets een onderhoudsbeurt nodig?

Het beste zou zijn dat uw fiets twee keer per jaar een onderhoudsbeurt laat geven. De eerste beurt in het voorjaar (een grote onderhoudsbeurt) en de tweede beurt (een kleine onderhoudsbeurt) in het najaar. Als u merkt dat uw fiets geen tweede onderhoudsbeurt nodig heeft dan hoeft het niet maar het is sterk aangeraden uw fiets minimaal een keer per jaar, voor de winter, een grote onderhoudsbeurt te laten geven. In de winter is het met die korte dagen aangeraden uw fiets te laten nakijken.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met een vooraf afgesproken offerte zorgt ervoor dat u wanneer u de fiets gaat gebruiken weer zorgeloos kan fietsen.

Ook als de donkere dagen weer komen is het raadzaam de fiets van uw kinderen door ons winterklaar te laten maken zodat zij zorgeloos en met vertrouwen VEILIG de weg op kunnen.

 

HOE BEPAAL IK DE JUISTE FRAMEHOOGTE VOOR MIJN NIEUWE FIETS?

 

Voor het bepalen van de juiste framehoogte is het eigenlijk het beste om de framehoogte te testen.

Lengte

Ideale framehoogte 

1.30m – 1.55m

42 cm

1.50m – 1.70m

46 cm

1.55m – 1.75m

49 cm

1.75m – 1.77m

50 cm

1.65m – 1.85m

53 cm

1.72m – 1.92m

56 cm

1.75m – 1.75m

57 cm

1.85m – 2.05m

61 cm

Groter dan 1.90m

65 cm

 

Als je een fiets met de juiste framehoogte hebt, kun je comfortabel fietsen, goed kracht zetten en eenvoudig met de voeten bij de grond. Wil je eerst weten of de fiets van jouw keuze en jouw framehoogte is, of wil je toch graag direct de fiets van je keuze ergens kijken of bestellen, dan helpen ik je graag op weg met het bepalen van de juiste framehoogte.

Bepalen van de binnen beenlengte
Voor het bepalen van de framehoogte kijk je naar de binnen beenlengte. Om dit goed op te kunnen meten ga je met je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan, liefst zonder schoenen. Meet vervolgens vanaf de grond langs de binnenkant van je been tot kruishoogte. Dit lukt je waarschijnlijk niet alleen, vandaar dat je ook iemand nodig hebt om je te assisteren.

De ideale framehoogte berekenen
Heb je de binnen beenlengte opgemeten? Neem de binnen beenlengte in centimeters en vermenigvuldig dit met 0,68 of met 68%. Nu krijg je een getal dat in centimeters de ideale framehoogte aangeeft. Het zadel is meestal in hoogte nog iets te verstellen waardoor je het nog wat beter kunt afstemmen of de afstand tussen twee frame maten iets kunt overbruggen. Hieronder staat voor een aantal framehoogtes de bijpassende binnen beenlengte weergegeven om te checken of je het goed hebt gedaan:

Binnen been lengte

Ideale framehoogte

62 cm

42 cm

68 cm

46 cm

72 cm

49 cm

74 cm

50 cm

78 cm

53 cm

81 cm

55 cm

82,5 cm

57 cm

90 cm

61 cm

100 cm

65 cm