Onze Service

Een overzicht van de services die Bikeman biedt.

Reparatie op locatie

Of je nu een lekke band hebt, remmen die piepen, versnellingen die niet goed werken of iets anders, Bikeman heeft alles wat nodig is om jouw fiets in topconditie te krijgen. 

Meer dan fietsen!

Door de jaren heen heeft Bikeman niet alleen veel ervaring opgebouwd met fietsen maar ook met rolstoelen en rollators! 

Onderhoudsbeurten

Bij Bikeman bieden we onderhoudsbeurten voor veilige en betrouwbare fietsen. Van standaard tot grote beurten, wij stellen alle onderdelen bij voor optimale prestaties en voorkomen onverwachte reparaties.

Positiviteit

Bij Bikeman vinden we het belangrijk om niet alleen kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren, maar ook om altijd vriendelijk en behulpzaam te zijn. We zorgen ervoor dat onze klanten tevreden zijn en vertrekken met een glimlach op hun gezicht.

  Service en onderhoudsbeurten

  Bij Bikeman gaan kwaliteit en service hand in hand. Bikeman wil er zeker van zijn dat u tevreden bent en zorgt er tijdens een onderhoudsbeurt voor dat uw fiets helemaal nagekeken wordt en geeft een veilige fiets aan u terug. Het terugbrengen van de fiets wordt gedaan op afspraak.

  Voor een grote onderhoudsbeurt heeft Bikeman max. 4 dagen de tijd nodig om de fiets helemaal na te kijken, te poetsen en schoon te maken om de fiets vervolgens zo goed als nieuw aan u terug te geven. Zo een onderhoudsbeurt is normaliter niet de goedkoopste, maar bij Bikeman hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. U besteed niet veel geld en tegelijkertijd wordt er gezorgd voor een topkwaliteit/service en is uw tevredenheid het belangrijkst!

  Wanneer heeft uw fiets een onderhoudsbeurt nodig?

  Het beste zou zijn dat uw fiets twee keer per jaar een onderhoudsbeurt laat geven. De eerste beurt in het voorjaar (een grote onderhoudsbeurt) en de tweede beurt (een kleine onderhoudsbeurt) in het najaar. Als u merkt dat uw fiets geen tweede onderhoudsbeurt nodig heeft dan hoeft het niet maar het is sterk aangeraden uw fiets minimaal een keer per jaar, voor de winter, een grote onderhoudsbeurt te laten geven. In de winter is het met die korte dagen aangeraden uw fiets te laten nakijken.

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met een vooraf afgesproken offerte zorgt ervoor dat u wanneer u de fiets gaat gebruiken weer zorgeloos kan fietsen.

  Ook als de donkere dagen weer komen is het raadzaam de fiets van uw kinderen door ons winterklaar te laten maken zodat zij zorgeloos en met vertrouwen VEILIG de weg op kunnen.

  HOE BEPAAL IK DE JUISTE FRAMEHOOGTE VOOR MIJN NIEUWE FIETS?

  Voor het bepalen van de juiste framehoogte is het eigenlijk het beste om de framehoogte te testen.

  Lengte

  Ideale framehoogte 

  1.30m – 1.55m

  42 cm

  1.50m – 1.70m

  46 cm

  1.55m – 1.75m

  49 cm

  1.75m – 1.77m

  50 cm

  1.65m – 1.85m

  53 cm

  1.72m – 1.92m

  56 cm

  1.75m – 1.75m

  57 cm

  1.85m – 2.05m

  61 cm

  Groter dan 1.90m

  65 cm

  Als je een fiets met de juiste framehoogte hebt, kun je comfortabel fietsen, goed kracht zetten en eenvoudig met de voeten bij de grond. Wil je eerst weten of de fiets van jouw keuze en jouw framehoogte is, of wil je toch graag direct de fiets van je keuze ergens kijken of bestellen, dan helpen ik je graag op weg met het bepalen van de juiste framehoogte.

  Bepalen van de binnen beenlengte
  Voor het bepalen van de framehoogte kijk je naar de binnen beenlengte. Om dit goed op te kunnen meten ga je met je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan, liefst zonder schoenen. Meet vervolgens vanaf de grond langs de binnenkant van je been tot kruishoogte. Dit lukt je waarschijnlijk niet alleen, vandaar dat je ook iemand nodig hebt om je te assisteren.

  De ideale framehoogte berekenen
  Heb je de binnen beenlengte opgemeten? Neem de binnen beenlengte in centimeters en vermenigvuldig dit met 0,68 of met 68%. Nu krijg je een getal dat in centimeters de ideale framehoogte aangeeft. Het zadel is meestal in hoogte nog iets te verstellen waardoor je het nog wat beter kunt afstemmen of de afstand tussen twee frame maten iets kunt overbruggen. Hieronder staat voor een aantal framehoogtes de bijpassende binnen beenlengte weergegeven om te checken of je het goed hebt gedaan:

  Binnen been lengte

  Ideale framehoogte

  62 cm

  42 cm

  68 cm

  46 cm

  72 cm

  49 cm

  74 cm

  50 cm

  78 cm

  53 cm

  81 cm

  55 cm

  82,5 cm

  57 cm

  90 cm

  61 cm

  100 cm

  65 cm

  Chat openen
  Hulp nodig?
  Hallo,
  Ik hoor graag waar ik u mee kan helpen!

  Ik doe mijn best om zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.

  Bij voorbaat dank voor uw bericht.